17 ledna, 2014

Tradiční i netradiční háčkování by Jan Eaton (RECENZE)


Pro koho je kniha určena:
Řekla bych, že hlavní výhodou této knihy je, že je určena téměř pro každého. Ať už jste začátečník nebo pokročilý, najdete si v ní to svoje. Obsahuje návody rovnoměrně rozdělěné, takže se nestane, že by třičtvrtě knihy zabíraly základy a zbytek se zaobíral jednoduchými vzory, nebo že by právě základy úplně chyběly. Pokročilý si zde může osvěžit svoje začátky, ale zároveň se naučí mnoho nového. Začátečník má možnost se krok za krokem naučit jednoduše háčkovat a postupně se přesunout ke složitějším vzorům.

Zpracování: 
Moc hezky vyvedená je grafická stránka. Ať už se chystáte na háčkování krajky, nebo jednoduchého vzoru, postupem Vás provází jakýsi „kreslený“ návod, který pokud budete následovat, hravě dojdete k výsledku. Zároveň ale vždy na stránce můžete vidět, jak by finální produkt mohl vypadat a máte možnost se inspirovat. Nechybí ani časté tipy a rady, které Vám pomohou výrobek vylepšit nebo mohou pomoci při jeho vyrábění.

Co můžete očekávat: 
Řekla bych, že kniha Vás spolehlivě provede základy a ukáže Vám několik moc pěkných plastických vzorů, dekorativních krajek i postup na výrobu kabelky. Navíc z ní načerpáte inspiraci a po chvíli už sami budete vědět, co a jak.


Hodnocení:
Pro člověka, kterého háčkování baví nebo začíná a myslí si, že by se mu hodila malá pomoc, je tato kniha to pravé. Je přehledná, jednoduchá k pochopení a hezky zpracovaná jak graficky. Je vidět, že autorka popřemýšlela nad tím, co by mohlo být užitečné pro normálního člověka a čtenáře a přesně takové věci do knihy zapracovala.
9/10

Zdroj obrázků
Knihu můžete koupit zde

!Mockrát děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)